Papperskorgar finns överallt

papperskorgarDet är sällan man går någonstans utan att hitta papperskorgar utomhus. I varje lägenhet, varje hus, varje park, varje badhus och ja, till och med varje affär, finns papperskorgar. Det är en sådan där internationell uppfinning som har funnits länge, länge fast ingen har tjänat några pengar på det förrän man började massproducera dom. Men papperskorgar har funnits så länge det har funnits soptippar, eftersom människan alltid har varit lata och inte velat gå till tippen varje gång man ska slänga minsta lilla sak. Nu för tiden finns papperskorgar i alla möjliga former och färger, men det är de vanliga, enkla enfärgade som är populärast. De som man hittar ute är ju de som är ganska stora och i plast, med något sorts lock på. Dessa papperskorgar har lock för att fåglar ska ha svårare att få tag på innehållet och sprida det över hela gatan, eller till och med hela stan. Man kan väl säga att de containrar som man slänger sina påsar med skräp i, och som sedan töms av reningsverket, är en slags papperskorg. Papperskorgar man inte behöver bry sig om att tömma själv, och det är väl den bästa sorten i hela världen?