Etiketter du designar själv

etiketterEtiketter kan man designa själv, antingen med hjälp av vanliga vita ark, som är uppdelade i flera, självhäftande etiketter. Då kan man göra sin egen etikett design med hjälp av en dator och sedan skriva ut med hjälp av en skrivare.

Det finns även företag som designar etiketter åt en, där man lämnar sin design på hur man vill ha dem, vilken text det ska vara och vilken storlek, färg och liknande. Beroende på hur de ska se ut finns det lite olika ställen man kan vända sig till. Vissa gör kanske bara fyrkantiga etiketter på ark, medan man kanske kan köpa etiketter på rulle från andra. Kanske är det så att man vill ha etiketter som inte är självhäftande utan sätts fast med hjälp av tråd eller band som man trär genom och sedan binder fast där man vill ha dessa etiketter.

Det finns de som låter en sätta dit en bild, de som låter en välja mellan olika typsnitt på texten, de som låter en välja olika former, de som låter en välja olika färger och de som låter en lägga till ramar, bilder och liknande.

Att designa helt egna etiketter på egen dator brukar dock vara enklast, om man känner sig säker på att få det snyggt.