Pensionsanalys kan göra underverk

Pensionsanalys kan göra underverk

 

Vill du veta hur du ligger till inför din pension? Vill du få reda på vad du kan behöva göra för att öka dina möjligheter till ett rikt ekonomiskt liv efter arbetstiden? Då ska du göra en pensionsanalys.

 

Pensionsanalys behöver inte kosta något. Länsförsäkringar utför kostnadsfri pensionsanalys i utbyte mot att du skriver på en fullmakt. Efter att fullmakten är påskriven går de igenom dina förutsättningar och tar sedan kontakt med dig för att gå igenom hur din sparandesituation ser ut.

 

Ekonomiföretag kan också hjälpa dig med pensionsanalys. De går igenom hur ditt sparande sett ut tidigare och bokar möte för att visa dig vilka eventuella ändringar du kan behöva göra för att få ut ännu mer av ditt sparande. Ett exempel är att fonder du haft länge kanske inte ger lika hög avkastning längre och att du kan behöva byta fond eller komplettera med ett extra sparkonto. Det kanske upptäcks att din tjänstepension inte kommer att räcka och att du behöver spara mer på egen hand, men att du själv inte tänkt på detta.

 

Pensionsanalys bör göras en gång om året för att kontrollera hur just din situation ser ut och vad som förändrats under året. En pensionsanalys per år kan göra underverk för hur stor din pension blir.