Play doh lera populärt bland barn

Play doh-lera är en formbar lera som brukar vara populär bland barn. Den finns i en rad olika färger. Play doh-lera är gjort av salt, mjöl, vatten, brorsyra och mineralolja. Play doh-lera brukar levereras i små burkar med olika färg beroende på vilken färg leran har. Med Play doh-lera kan man skapa olika kreationer. Kombinera former och färger och gör djur, gubbar, figurer, mat, växter, glassar eller bokstäver.

Tillbehör till din Play doh lera

Det går också att köpa till tillbehör som man kan bearbeta leran med. Tillbehören kan vara gjorda i plast till skillnad från keramikverktyg, till exempel plasttallrikar, plastgafflar, plastknivar och plastskedar. Perfekt om man vill leka restaurang eller matlagning. Till skillnad från vissa andra lersorter behövs ingen process för att få leran att stelna – den går att använda om och om igen. Den är alltså icke härdande. Den kladdar inte och är lättarbetad. Play doh-lera är perfekt för nybörjare eller barn som vill prova att jobba med lera. Play doh-lera är rolig och enkel att leka med och det finns stora möjligheter att skapa allehanda figurer och former. Play doh-lera rekommenderas till alla som är intresserade av lera och som tycker att det ska vara enkelt och smidigt att jobba med leran.